Tekensoftware.be

DCAlarme: dessiner des plans d’alarme, cctv et incendie

Home  /  DCAlarme: dessiner des plans d’alarme, cctv et incendie

DCAlarme

Dessiner des plans d’implantation pour ajouter une installation alarme

grondplan van installatie met alarm

grondplan van installatie met alarm

Met DCAlarm kunt u grondplannen importeren (DWG of DXF) of u kunt zelf grondplannen tekenen. De aanwezige hulpmiddelen helpen u om zonder veel kennis toch met een professioneel tekenprogramma te werken. Er is geen beperking van formaat van uw grondplan. Zelfs met een A4-printer kunnen grote tekeningen afgedrukt worden. Ze worden dan wel verdeeld over verschillende bladzijden. Er wordt standaard gewerkt op schaal 1/50, maar dat kunt u zelf ook anders instellen.

Snel componenten van alarm inplanten op de grondplannen

De toolbalken in DCAlarm laten toe om snel alarmcomponenten op het grondplan toe te voegen.  Uw situatieschema is klaar op korte tijd. Naast alarm kunt u ook CCTV en brandbeveiliging inplanten.

Automatisch eendraadschema tekenen

Het eendraadschema wordt automatisch gegenereerd volgens Incert, als de inplanting op het grondplan gebeurd is.

Automatisch leidingen tekenen

Leidingen ook toegevoegd worden. De getekende leidingen kunnen nadien opgemeten worden. Bij het tekenen wordt er per sectie en per aantal geleiders een andere tekenlaag gebruikt. Zo kunnen de verschillende kabeltypes zichtbaar of onzichtbaar ingesteld worden.

Opmaken van meetstaat en legende

Een materiaallijst en lengtes van de verschillende leidingen kunnen afgedrukt worden of klaargemaakt om aan een ander programma (facturatie, nacalculatie, … ) te koppelen.